FILMS OVER KUNSTENAARS

Films over het werk en de activiteiten van kunstenaars.

Video ‘John Ligtenberg schildervakanties Tsjechië

Video over Eg Sneek ‘La Boȋte-en-Valise’

Video ‘De viool, de bouwer en de componist’; Utrecht String Quartet en Marius Gosschalk

Video ‘Art Kutna Hora’, Bert Van ‘t Hoenderdaal

 

Henk Zweerus en Hedwig Zweerus-Weber

De Stichting Henk en Hedwig Zweerus-Weber stelt zich tot doel het werk van het kunstenaarsechtpaar Henk en Hedwig-Zweerus zichtbaar te houden en het werk te behouden voor de toekomst.Ludewien Zweerus, dochter van het koppel en zelf ook beeldend kunstenaar te Lochem, vroeg me namens de Stichting aan dit doel bij te dragen door een aantal videorapportages te maken. Met veel plezier heb ik aan deze opdracht gewerkt. De bijzondere samenwerking met de Stichting leverde in 2016 een vijftal films op, die je hieronder kunt bekijken en beluisteren.Films die de Stichting gaat gebruiken op haar website en ook op andere plekken ten toon zal stellen.

Henk Zeerus & Hedwig Zweerus-Weber beeldentuin Kasteel het Nijenhuis te Heino In de beeldentuin van het Kasteel, onderdeel van museum de Fundatie maakte ik foto’s van de beelden van Henk Zweerus en Hedwig Zweerus-Weber. Met deze foto’s stelde ik een film van 4 minuten samen.

Beelden, tekeningen en gedichten van Henk Zweerus Een video van 4 minuten 37 seconden, samengesteld aan de hand van foto’s van beelden en tekeningen van Henk Zweerus terwijl tevens gedichten te horen zijn van de hand van de kunstenaar voorgedragen door Ludewien Zweerus.

Hedwig Zweerus-Weber Foto’s van beelden van Hedwig Zweerus en een toelichting op haar werk resulteerde in een video van 3 minuten en 30 seconden.

Leven en werk van Henk Zweerus volgens Ruud-Jan Kokke  Ruud-Jan Kokke, tot voor kort eveneens bestuurslid van de Stichting, vertelt over zijn persoonlijke ontmoetingen met Henk Zweerus en de betekenis van zijn werk. Een video van 4 minuten en 44 seconden.

 

Interview met Ludewien Zweerus Annemiek van der Veen, bestuurslid van de Stichting Henk en Hedwig Zweerus-Weber, interviewde Ludewien Zweerus over het leven en werk van het kunstenaarsechtpaar tijdens een presentatie die op 23 juni 2016 gehouden werd op Kasteel het Nijenhuis. Een film van 26 minuten 38 seconden.

Film over de expositie ‘De schoonheid van het verval’ van urbexfotograaf Wil Westerweel in 2016 op Slot Zeist

Urbex-fotograaf Wil Westerweel in actie op een urbex-locatie