TOELICHTING INKT IN WATER

De films zijn allen gebaseerd op een unieke, zelf ontwikkelde, methode waarbij sterk verlichte kleurige inktdruppels zich mengen in water. Evenals de eerder gepubliceerde ruim 9 minuten durende film ‘Inkt’ die te zien is in de op www.ewoutvanroon.nl in de webshop. Deze toelichting vertelt over de films waarvan fragmenten te zien zijn in de trailer.

1 WERVELEN
Still 1 Wervelen

De film ‘Wervelen’ duurt 11minuten en 30 seconden en is een aaneenschakeling van diverse filmfragmenten die in elkaar overvloeien. De beelden van de film zijn weergegeven op 10% van de oorspronkelijke snelheid waardoor spannende beelden ontstaan die zich dynamisch ontwikkelen.

 

 

 

2 WONDERSPIRAAL

Still 2 WonderspiraalEen filmfragment van 43 seconden dat verwerkt is tot een film waarbij de snelheid van de beelden is teruggebracht naar 20%. Zo ontstaat een film van 3 minuten 36 seconden. Er is ook een versie waarbij de snelheid is gereduceerd tot 1% van de oorspronkelijke snelheid. De beweging is dan nog nauwelijks waarneembaar en doet aan als een abstract schilderij. De film duurt dan 1 uur en 12 minuten.

 

 

 

3 THE MIRACLE OF AMSTERDAM

Still 3 The Miracle of AmsterdamIn ‘The Miracle of Amsterdam’ is de ‘Wonderspiraal’ in een bolvorm ondergebracht en varieert van snelheid, richting en positie en wordt tevens gespiegeld. Gesitueerd in een omgeving waardoor het lijkt alsof de bol drijft op water onder een sterrenhemel. In totaal duurt de film ruim een half uur. Het begin en einde van de film zijn gelijk waardoor de film in een loop geen onderbreking heeft.

 

 

 

4 BENNU’S MIND

Still 4 Bennu's mindBennu’s mind varieert van snelheid en is halverwege gespiegeld zodat het einde van de film na 11 minuten gelijk is aan het begin. Zo kan de film goed in een loop worden afgespeeld. De film begint in blauwtinten die later worden overruled door rode inkt. Er is ook een versie waarbij de snelheid 2,5% van de oorspronkelijke snelheid is. In die versie van bijna 44 minuten is de beweging nog net waarneembaar.

 

 

 

5 BENNU’S MIND IN SPACE

Still 5 Bennu's mind in spaceBennu’s mind in space duurt 22 minuten en is een versie waarbij Bennu in bolvorm is uitgevoerd en lijkt te zweven in sterrenhemel. Geschikt om tegen het plafond te laten zien.

 

 

 

 

6 BENNU’S DREAM

Still 6 Bennu's dreamBennu’s dream is ontstaan naar aanleiding van een oproep van de NASA aan kunstenaars om digitale kunstwerken aan te leveren die meegaan op een ruimtereis naar de asteroïde Bennu. Zo zal ook Bennu’s dream de ruimte ingaan. Een film van bijna 2 en een halve minuut die eveneens geschikt is voor het plafond.