VIDEOS TOT 2017

Hier vind je vooral  werk uit 2015, en 2016. Daarnaast een aantal speciale video’s van wat langer geleden. Recent werk wordt op andere wijze worden getoond.

Lichtblauw: video zonder muziek. Blauw: video met muziek en/of audio

1. Dag en Nacht 2015

Dag en nacht toont de schoonheid van water. Prachtige mediterrane kleuren en weerkaatsingen van zonlicht en kunstlicht op het water. Meer dan 40 kleine films over water bij dag en nacht. Avondfilms van het havenwater van het pittoreske Griekse plaatsje Symi, gelijktijdig vertoond, gaan op in het azuur van een Turkse baai aan de Egeïsche Zee. Gefilmd vanaf een traditioneel Turks schip, een Gulet, dat achter zijn anker ligt te zwaaien tijdens een siësta. Verschillende gezichtspunten aan dek zorgen voor een schitterend kleurenpalet. De beelden verdwijnen in een samengesteld rechthoekig beeld van water van het Gardameer in Noord- Italië. Opeen gestapelde films, met tussenpozen gefilmd op dezelfde plek, tonen hoe de nacht over gaat in de dag en vice versa. Dag en nacht maakt onderdeel uit van het videoconcert de Klank van Water dat in januari 2016 in première zal gaan. Te koop of via abonnement verkrijgbaar op dvd, bru-ray of als digitaal bestand. Dag en nacht staat meerdere keren achtereen op dvd/blu-ray. De dvd/blu-ray duurt ruim een uur en herhaalt zichzelf daarna automatisch. Van Dag en nacht zijn meerdere exemplaren in omloop.

2. Inkt; 2015

Inkt is een videofilm van 9 minuten met kleurige en wervelende beelden van inkt waarbij meerdere technieken waaronder de technieken van de vloeistofdia’s die in de jaren zeventig populair waren en een zelfontworpen methodiek waarbij inkt in water druipt. De dvd of blu-ray herhaalt zichzelf automatisch. Van Inkt zijn meerdere exemplaren in omloop. Inkt maakt onderdeel uit van het videoconcert de Klank van Water dat vanaf januari 2016 te horen en te zien zal zijn.

3. Kringels 2015

Kringels lijkt op een langzaam veranderend abstract schilderij in hoofdzakelijk zwarte en roze tinten. In feite zin het beelden van water van de haven Marmaris in Turkije. Close gefilmd vanaf een Gulet, een traditioneel Turks schip en sterk vertraagd. De zwarte delen zijn weerspiegelingen van een naburige Gulet en de roze delen zijn ontstaan door de avondschemering. Kringels kan worden geleverd als dvd, blu-ray of als digitaal bestand. De dvd of blu-ray herhaalt zichzelf automatisch. Deze versie van Kringels duurt 12 minuten. Door een aanpassing van de snelheid en de lengte van de film kan elk exemplaar uniek zijn. Bij levering wordt het watermerk vervangen en de film aan het einde digitaal gesigneerd en voorzien van een uniek oplagenummer. Een van de kringels maakt onderdeel uit van het videoconcert de Klank van Water dat in januari 2016 in première zal gaan.

 4. Zweefbloemen 2014

Videokunstwerk van bloemen zwevend op water. Overdag en ’s avonds. Te koop of via een abonnement als dvd, blu-ray of digitaal bestand. Te koop of via abonnement verkrijgbaar op dvd, bru-ray of als digitaal bestand. Deze versie van Zweefbloemen duurt 5 minuten. In overleg kan de duur worden aangepast.De dvd/blu-ray herhaalt zichzelf daarna automatisch. Van Zweefbloemen zijn meerdere exemplaren in omloop. Zweefbloemen maakt onderdeel uit van het videoconcert de Klank van Water dat in januari 2016 in première zal gaan.

5 Spiegels 2015

Zonnige beelden gespiegeld in water. Spiegels van een glas bier op een terras in de haven van Marmaris, spiegels van huizen van jet eilandje Morano bij Venetië en mensen die genieten van de voorjaarszon aan het Canal Paris. De Spiegels duren 9 min. 45 sec. en wordt geleverd als dvd, blu-ray of digitaal bestand. De dvd of blu-ray herhaalt zichzelf automatisch. Spiegels maakt onderdeel uit van het videoconcert de Klank van Water dat in januari 2016 in première zal gaan.

6 Venetië 2015

Een drieluik over de filmische en waterrijke stad Venetië. Talloze verhalen die vanaf Venitiaanse bruggen en waterbushaltes te zien zijn. Sprookjesachtige beelden bij avond. De video maakt deel uit van het videoconcert ‘De Klank van Water’. De film Venetië duurt en wordt geleverd als dvd, blu-ray of digitaal bestand. De dvd of blu-ray herhaalt zichzelf automatisch.

7 Geschilderd water

Een videomontage van foto’s van schilderijen over water van beeldend kunstenaar John Ligtenberg . De video die hier getoond wordt is de versie die onderdeel uitmaakt van het videoconcert De Klank van water. De video die verkrijgbaar is, duurt 43 minuten duurt. Nauwelijks merkbaar vloeien daarbij deze prachtige schilderijen in elkaar over. Verkrijgbaar op dvd of blu-ray. De dvd / blu-ray herhaalt zichzelf automatisch.

8 Wad 2015

Een video uit het videoconcert ‘De Klank van Water’. Mooie mistige beelden, wadvogels, schuim met een omlijsting van kleurige schuimbellen, grote ‘ijseieren’ die wachten op vloed om naar de horizon te vertrekken. Een vader en zijn dochter gaan op wad naar de eindeloze verte. Een film die op dvd of blu-ray verkrijgbaar is.

9 Schilderij 2007

Een videofilm waarin je een olieverfschilderij, foto en film ziet ontstaan. Beelden van een zonsondergang in Normandië. De muziek is eveneens van Ewout van Roon. De video duurt 3 minuten en herhaalt zichzelf automatisch. Van de dvd zijn meerdere exemplaren in omloop. Te koop of verkrijgbaar via een abonnement als dvd, blu-ray of als digitaal bestand.

Voor de expositie van schilderij is een speciale houten schildersezel gemaakt waarop een tv met een schilderijlijst is geplaatst met daarachter verborgen  een dvd-speler.

video-het-schilderij-op-ezel

 

10 Flow – trailer 2012

Deze 5 minuten durende trailer geeft een beeld van de dansfilm Flow. De videofilm verbeeldt in een bijzondere mix van muziek, dans en video de schoonheid van de vier elementen water, aarde, vuur en lucht. De film begint met mystrerieuze beelden waarbij de danseres onder water gefilmd is. Deze beelden maken deel uit van het videoconcert De Klank van Water dat vanaf januari 2016 te horen en te zien zal zijn. Daarna vervolgt Flow met een dans op het strand en beelden over vuur. Bij het gedeelte ‘vuur’ wordt een zelf ontworpen videotechtniek gebruikt. Een soort ‘droste-effect’ waarbij mooie echo’s in het beeld ontstaan. Flow eindigt met een dans tussen de wolken. Zowel de beelden als de muziek en de liedteksten zijn van de hand van Ewout van Roon. Hij voerde de muziek uit samen met een aantal gastmuzikanten waaronder Theo Fiks, trompet, Gerrit Hiddink, zang en Marianne Jansen, zang. Flow duurt 23 minuten en is op dvd verkrijgbaar.

11 Self-portrait 2010

Film van 2 minuten. Selfportrait verbeeldt de voor ieder mens altijd geldende opgave samen te vallen met zichzelf. Vriendschap te sluiten en jezelf te accepteren zoals je bent. Gemaakt samen met Francis Stam, acteur, Steven den der Velde, audioopname en Eric Ribberink, regie.

12 Mon amour 2007

Video van 3 minuten uit het theaterstuk Ons Land. Het verlangen naar een verloren gewaande liefde. Mysterieuze beelden met ‘droste-effect’ en muziek van Ewout van Roon en Steven van der Velde.