videoconcert UNIVERSE SUITE

VIDEOCONCERT UNIVERSE SUITE

Een uniek samengaan van gitaarmuziek en videokunst. Bij de videoconcerten van de Tsjechische gitarist David Wurczel en de Nederlandse videokunstenaar Ewout van Roon versmelten gitaarmuziek en videokunst. Schoonheid in klank en beeld. Tijdens het gitaarspel van David Wurczel zijn videobeelden van Ewout van Roon te zien op een groot filmscherm of witte muur. De videoconcerten zijn geschikt voor de intieme sfeer van een grote huiskamer, filmhuizen tot aan concertruimtes. De concerten duren doorgaans een uur, maar kunnen op verzoek worden aangepast.

Op 1 september 2018 om 12 en 14 uur vonden de volgende uitvoeringen van het Videoconcert Universe Suite plaats. Op uitnodiging van de Bathmense Kunst- en Kultuurkring was het videoconcert twee maal te horen en te zien in de theaterzaal van het Cultuurhuus Braakhekke, Schoolstraat 6a, Bathmen. Dit alles te ere van het 30 jarige jubileum van de jaarlijkse Kunstmarkt van de Kunst- en Kultuurkring die op steenworpafstand plaatsvindt op de markt en in de dorpskerk. Tijdens deze Kunstmarkt met een bijzondere reputatie lieten ruim 90 kunstenaars hun werk zien.

Voorafgaand aan deze concerten gingen vier succesvolle uitvoeringen in Tsjechië, Venetië en een uitvoering in de Kapel op ’t Rijsselt te Eefde waaraan de koren Qoorieus en Colours, beeldend kunstenaar John Ligtenberg en urbex-fotograaf Wil Westerweel ook meededen.

David Wurczel, www.davidwurczel.com , is een Praagse gitarist en componist die een ​​unieke gitaartechniek ontwikkelde die hij Rotando noemt. Een interessante combinatie van de roterende rasgueado, klassieke tremolo en een ”orkestrale benadering van de gitaar”. Het klinkt vaak alsof er meerdere gitaristen gelijktijdig spelen. Tijdens het concert speelt David Wurczel acht eigen composities en vijf arrangementen van Puccini tot gipsy swing.

Bij de Eefdense videokunstenaar Ewout van Roon gaat het om schoonheid in verstilde beweging. Gevonden in de natuur, bij mensen, maar ook door een paar druppels inkt in water. Vol kleur, harmonie en klank. Zo’n vijftien korte films vormen samen de concertfilm van twee uur, te zien op een scherm van vier meter breed.

 

 

Universe Suite foto flyer       

Uitvoeringen Universe Suite:

2017

  • 14 juni, 21.00 uur, Chapel of God’s body van de Barbora kathedraal, Kutna Hora, Tsjechië
  • 16 juni, 20.00 uur, Pidivado theatre, Praag, Tsjechië
  • 21 juni, 19:00 uur, Ways to the light gallery, Praag, Tsjechië
  • 13 juli, 18:00 uur, Opening tentoonstelling Consciousness, Anima Mundi Festival, It’s Liquid group, International Art and festival 2017
  • 21 oktober, 20.00 uur, Kapel Op ’t Rijsselt, Eefde. Met medewerking van de koren Qoorieus en Colours olv. Josette Brinkhof en beeldend kunstenaar John Ligtenberg en urbex-fotograaf Wil Westerweel.

2018

  • 1 september, 12 en 14 uur, Cultuurhuus Bathmem, Schoolstraat 6a, 7437 AE Bathmen. Tijdens de Kunstmarkt van de BBKK.